Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συνένοχοι των εγκλημάτων αυτοί που αγοράζουν τις κερδοφόρες μετοχές πολεμικών βιομηχανιών στο Χρηματιστήριο.

Παραγγελία 392 Tomahawks είχε δώσει αρχές του 2013 το αμερικανικό Πεντάγωνο

Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει πώς θα χτυπήσουν τη Συρία μήνες πριν, από τότε που στην Ουάσιγκτον μιλούσαν για ενίσχυση του «χημικού οπλοστασίου» του Μπασάρ αλ Άσσαντ. Το αποδεικνύει αυτό και μία εντολή παραγγελίας που δόθηκε απο το Πεντάγωνο με παρέμβαση απο το Λευκό Οίκο στις αρχές του έτους για 392 πυραύλους Tomahawks. Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται σε κάθε επίθεση που εξαπολύουν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, σε πρώτη φάση η παραγγελία αφορούσε σε 196 Tomahawks, αντί ποσού 320 εκατ. δολαρίων, αλλά λίγο μετά δόθηκε παραγγελία για επιπλέον ίδιο αριθμό πυραύλων ποσού 325 εκατ. δολαρίων. Η δεύτερη παραγγελία περάστηκε στον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος σημειωτέον αρχίζει να «τρέχει» από 1ης Οκτωβρίου για τις ΗΠΑ. Τυχαίο; Μάλλον όχι, δεδομένων των εξελίξεων στο θέμα της Συρίας.
Οι πύραυλοι Tomahawk ή BGM-109 χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έκαναν οι ΗΠΑ για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους τα τελευταία 22 χρόνια. Στη Λιβύη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εξαπέλυσε κατά του καθεστώτος Μοαμάρ Καντάφι 221 πυραύλους Tomahawk. Στη Συρία οι στόχοι είναι πολύ περισσότεροι.
Αυτός είναι ο λόγος που η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας των Tomahawks, της Reytheon έχει «εκτοξευτεί» κάνοντας συνεχή limit up και σημειώνοντας από την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να πλήξει στρατιωτικά τη Συρία υψηλό 52 εβδομάδων. Εκτιμάται πώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσσαντ θα δημιουργήσουν ανάγκες για νέες παραγγελίες από το αμερικανικό Ναυτικό.
Οι αμυντικές βιομηχανίες στις ΗΠΑ κάνουν «πάρτι» δηλαδή που θα χρησιμοποιηθούν τα όπλα τους σε βάρος μίας χώρας και κατά αμάχων, αφού πολλές φορές τα πλήγματα δεν είναι… ακριβείας. Πολλοί δε είναι εκείνοι που πιστεύουν πώς το λόμπι των εξοπλισμών «σπρώχνει» τις ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, προκειμένου να πουλήσουν τα όπλα τους και να πάρουν νέες παραγγελίες.
Kαι σίγουρα κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή Αμερικανών πολιτικών υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος της Συρίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 06/09/13 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου